ENplus A1

Pellet di legno

i nostri prodotti

;

Prodotti

ENplus A1 certifikatDrveni pelet proizvodi se iz čistog, nekontaminiranog usitnjenog drva (drvne piljevine), bez ikakvih kemijski vezivih sredstava, valjkastog je oblika promjera od 6-8mm i duljine od 10 do 30mm.

Drveni pelet nastaje pod visokim pritiskom koji čime se stvara prirodno “ljepilo” te peleti uspjevaju zadržati oblik valjka i nakon što se ohlade. Peleti su biogorivo koje se koristi za grijanje najrazličitijih prostora dobivanje toplinske energije.

Energetska vrijednost peleta je oko 18 MJ/kg.  Imaju vrlo nizak sadržaj vlage (ispod 10 %) što omogućava vrlo visoku učinkovitost sagorijevanja. Prema toplinskim vrijednostima 2 kg drvnog peleta zamjenjuje cca 1 litru ulja za loženje ili 1,85kg peleta zamjenjuje 1m3 prirodnog plina.

Peleti su CO2-neutralni. Peleti spadaju u obnovljive izvore. Prilikom izgaranja pelet ne proizvodi stakleničke plinove kao izvor topline, te se smatra jednim od rijetkih apsolutno prirodnih, sigurnih i zdravih energenata. Kao i ostala drvna biomasa, peleti znatno manje onečišćuju zrak i okoliš jer imaju manje od dozvoljenih graničnih vrijednosti emisija CO, NOx i prašine.